Skip to content
Webdesigner

Mit csinál egy webdesigner és hogyan segíthet Neked?

Az internet térhódításával és a technológia folyamatos fejlődésével újabb és újabb szakmák, szakterületek alakulnak ki, amelyek igyekeznek lépést tartani a fejlődéssel, igényekkel. Gondoljunk csak bele, hogy 5-10 évvel ezelőtt mennyivel másabb munkaterületek voltak, mi volt akkor a hangsúlyosabb. A SEO szakemberektől kezdve, a különféle fejlesztőkön át, a webdesigner szakmáig számos munkaterület létezik, amely az online világgal kapcsolatos.

Nem csodálom, hogy annak, aki nem ezeken a területeken mozog/nem ezzel foglalkozik nehezen követhető ez a sok-sok újdonság és szakma, valamint a közöttük lévő különbségek.

A technológiák folyamatos fejlődése és az igények változása a vállalkozókra is éppúgy hatással van, így a legtöbb vállalkozás igyekszik ezzel lépést tartani, minél inkább megfelelni a követelményeknek. Ezeknek a folyamatoknak a lekövetése és alkalmazása már elengedhetetlen a cégek számára!

Mára már teljesen más igényeknek kell megfelelni, mint évekkel ezelőtt, más-más elvárásaik vannak a vásárlóknak. Az online jelenlét és megjelenés fontosabb, mint valaha és ehhez nyújthat segítséget Neked egy webdesigner.

Éppen ezért úgy gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben a webdesigner szakmát mutatom be, illetve, hogy egy kreatív szakember milyen területeken tud segíteni Neked és a vállalkozásodnak. Így, ha egy kicsit jobban bele szeretnél látni ebbe, akkor mindenképpen hasznos olvasmányra számíthatsz ?

Ki az a webdesigner?

Alapvetően a webdesigner feladata, hogy elkészítse egy-egy weboldal látványtervét, megálmodja a megjelenést és annak felépítését.  Azonban a legtöbb webdesigner itt nem áll meg (például én sem).

Mindamellett, hogy elkészíti a látványtervet, a teljes weboldalt is elkészítheti. Vannak webdesignerek, akik a kivitelezést már nem vállalják (fejlesztő készíti el a későbbiekben), természetesen ez személy és szolgáltató függő.

Mindemellett a webdesignerek komplett vállalati arculatot tervezhetnek, logót készíthetnek, offline nyomdai anyagokat/kreatívokat (névjegykártya, szórólap, plakát, levél sablonok, stb.) vagy például grafikai elemeket, illusztrációkat.

Ez egy igazán kreatív és színes szakterület és természetesen, ahogyan az igények változnak, úgy a legtöbb szakember is folyamatosan fejlődik, fejleszti önmagát, így egyéb szolgáltatásokat is megtalálhatsz a kínálatukban.

Webdesigner szolgáltatások

Miben tudok én segíteni Neked? Milyen szolgáltatásokat találsz?

A Webtervezde kínálatában az alábbi szolgáltatásokat találhatod, így ezekben biztosan számíthatsz rám:

  • Weboldal készítés (felhasználóbarát, reszponzív, bővíthető, funkcionális és karbantartható) – ha online is megjelennél és nagyobb tömeget szeretnél elérni.
  • Webshop készítés (arculathoz illő, online fizetés funkcióval, reszponzív) – ha online eladásokkal is növelnéd a bevételedet.
  • Arculattervezés (arculati színek, betűtípusok, logó, arculati stílus útmutatóval) – ha vállalkozás indítás előtt állsz, vagy frissítenéd a jelenlegit.
  • Logó készítés (logó változatok elkészítése, hogy többől is tudj választani) – ha már csak egy logó hiányzik.
  • Egyéb szolgáltatások (névjegykártya tervezés, szórólap tervezés, poszter tervezés, egyéb igények) – ha már csak kreatív elemekre lenne szükséged.

Ha bővebben is érdekelnek a szolgáltatások, akkor mindenképpen látogass el ide és tudj meg többet.

Hogyan zajlik a munkafolyamat Velem?

Első lépés: Ha már eldöntötted, hogy milyen szolgáltatásra lenne szükséged, akkor az árajánlatkérő űrlap kitöltésével, vagy pedig emailben tudod felvenni Velem a kapcsolatot.

Második lépés: Elküldöm Számodra a közös munkánk egyik alapkövének számító dokumentumot, a ‘brief’-et. A ‘brief’ az a dokumentum, amelyben bemutatod Számomra a saját vállalkozásodat/szolgáltatásodat, a tevékenységedet, a célodat, milyen szolgáltatásra lenne szükséged, egyéb információkat. Ez nagyban segíti majd a közös munkánkat, hiszen, így nemcsak Téged, de a vállalkozásodat is megismerhetem!

Harmadik lépés: A ’brief’ kitöltését követően, az ingyenes, online konzultáción (kb. 45-60 perc) átbeszéljük és pontosítjuk az elképzeléseidet az eddigi információk alapján és javaslatokat teszek különböző megoldásokra. Így biztos, hogy minden kérdésre kitérünk és átbeszéljük azt.

Negyedik lépés: A konzultációt követően, az egyeztetettek alapján részletes árajánlatot küldök Számodra. Így valóban egy személyre szabott ajánlatot fogsz kapni, nem pedig egy sablont! Természetesen még mindig dönthetsz arról, hogy szeretnél-e velem dolgozni.

És végül az ötödik lépés:szerződés elkészítését és aláírását követően elkezdődik a közös munkánk.

A weboldal készítése során pedig több alkalommal is konzultálunk még, így garantált, hogy tetszeni fog a végeredmény!

Ha a vállalkozásodnak a fentiek közül szüksége lenne egy bizonyos szolgáltatásra, akkor most már tudod, hogy egy webdesigner kell Neked és azt is tudod, hogy kihez fordulj! ?

Érdekel hogyan dolgozom? Belepillantanál a munkámba? Szeretnél hasznos, a vállalkozást segítő információkról, tippekről olvasni? Akkor mindenképpen látogass el Facebook oldalamra is, amit itt érsz el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük