Skip to content

01

Szinglitérkép weboldal készítés

weboldal készítés

Dr. Rövid Irén szociológus számára készítettem egy olyan weboldalt, ami a több éves kutatói munkáját foglalja össze részletesen, valamint azzal kapcsolatosan oszt meg információkat, tartalmakat a látogatókkal.  Dr. Rövid Irén kutatómunkája, és ez által a weboldala is a szinglilét köré épült. A cél az volt, hogy bemutatásra kerüljön az általa készített ‘szinglitérkép’ is, ami megmutatja hogyan alakul a szinglik aránya településenként hazánkban.

Az egyik fő kihívás az volt, hogy az elkészített térkép ‘interaktívabb’ legyen, így a nagyvárosokhoz külön-külön jelölőt rendeltünk, amik megmutatják az adott nagyvárosban az éppen aktuális statisztikai adatokat. A szinglitérkép mellett pedig további statisztikák, infografikák és érdekes blogtartalmak is találhatóak az oldalon a témával kapcsolatban.

Dr. Rövid Irén | Szociológus

Szinglitérkép.hu

„Kutatóként évek óta foglalkozom a szingliléttel, a szinglik számának és jellemzőinek vizsgálatával. Szerettem volna egy saját honlapot, ahol közzé tudom tenni a legfrissebb kutatási eredményeimet. Fontos volt számomra a téma jellege miatt is, hogy egy letisztult, elegáns, mégis fiatalos, újszerű felület, honlap fogadja az érdeklődőket. A Webtervezdének köszönhetően ez a vágyam nemrég megvalósulhatott, hiszen elindult a saját honlapom, amiért nagyon hálás vagyok. Nagyon köszönöm Helgának a közös munkát. A sok befektetett időt, energiát, közös gondolkodást, hogy mindig volt ideje arra, hogy egyeztessünk, hogy a honlap pontosan olyan legyen, amit elképzeltem, megálmodtam”

02

Feladat részletei

Szinglitérkép weboldal készítés

Feladat

Dr. Rövid Irén egy olyan weboldalt szeretett volna, ami a kutatása köré épül – a szingliléttel/szingliséggel kapcsolatosan statisztikákat, érdekességeket mutat be. Azonban a középpontba a kutatása fő tárgyát, a szinglitérképet helyezi.

A weboldal stílusának, hangulatának kialakításakor fontos volt a modernitás és a letiszultság. Kevés színnel, motívummal dolgoztunk – de ezek nemcsak a weboldalon, hanem a grafikai anyagokon is visszaköszönnek, hogy egységességet alakítsanak ki.

Érdekel a weboldal készítés menete? Akkor látogass el ide!

Webtervezde- szolgáltatások

Szolgáltatás

Weboldal készítés

Webtervezde- szolgáltatások

Az elkészült oldal

Szinglitérkép - weboldal készítés

03

Mi jelentette a kihívást

Kihívás & végeredmény

Kihívás

A szinglitérkép.hu már előzetesen rendelkezett logóval, amin csupán minimális átalakításokat hajtottunk végre. Az egyik fő feladat az volt, hogy a weboldal stílusát, hangulatát úgy alakítsuk ki, hogy az a kutatás témájához passzoljon, ne vegyen el annak értékéből,  ne legyen túlzó. A közös munka során több látványterv is készült, amit alakítva jött létre a végleges megjelenés.

A kihívás részét képezte a szinglitérkép ‘interaktívabb’ formában történő megjelenítése – amit nemcsak egy képként helyeztük el a weboldalon, hanem a nagyvárosokhoz jelölőket rendeltünk. Ezek megmutatják a nagyvárosok éppen aktuális statisztikáit, így könnyítve az információszerzést és látványosabbá téve a megjelenést.

Végeredmény

Az elkészült weboldalon feltüntetésre került Dr. Rövid Irén, több, mint 7 éves kutató munkájának gyümölcse, a szinglitérkép. Ez egy külön aloldalon is bővebb bemutatásra került. Mindemellett blogtartalmak, infografikák, személyes bemutatkozás, sajtóközlemények is megtalálhatóak az oldalon. A kutatással/témával kapcsolatos sajtómegjelenéseket is feltüntettük, így valóban minden információ egy helyen szerepel a szinglitérképpel kapcsolatosan.

Van egy ötleted? Írj egy üzenetet és beszéljünk róla!

Szinglitérkép - weboldal készítés
Szinglitérkép - weboldal készítés

04

Kapcsolat

Szívesen hallok felőled

KÉRDÉSED VAN? TÖLTSD KI AZ ŰRLAPOT ÉS ÉN HAMAROSAN VÁLASZOLOK ÜZENETEDRE!

Elérhetőség

  *Neved

  *Telefonszámod

  *E-mail címed

  *Honnan hallottál a Webtervezdéről?

  *Üzenet

  info@webtervezde.hu | Copyright © 2024 Webtervezde Minden jog fenntartva! |