Skip to content
WordPress bővítmények

WordPress bővítmények útmutató- 2. rész

A WordPress bővítmények 1. részében összegyűjtöttem és bemutattam jó néhány olyan bővítményt, amit ingyenesen használhatsz és plusz funkciókkal, tudással látják el a weboldaladat.

A 2. részben további, ugyancsak ingyenes bővítményt (csak a plusz funkciókért kell fizetned) mutatok be Neked, amiket bátran használhatsz egy-egy feladat ellátásához.

Nézzük is meg az újabb WordPress bővítményeket!

Keresőoptimalizálás: Yoast SEO / All in One SEO

Ma már a legtöbb weboldal tulajdonos alkalmazza a keresőoptimalizálást a jobb eredmények elérése érdekében. Ebben tud Neked segíteni a Yoast SEO és az All in One SEO. Beállíthatod az egyes oldalak/bejegyzések meta címeit, meta leírásait, kulcsszavait, stb. Számos javaslatot, tanácsot olvashatsz egy-egy beállítással kapcsolatban, mindemellett segít keresőoptimalizált tartalmak készítésében is.

Webshop készítés: Woocommerce

Ha online is árulnád termékeidet WordPress weboldaladon, akkor ezzel a bővítménnyel elkészíthető a webáruházad. Már az ingyenes verziója is sok mindent elérhetővé tesz, azonban, ha még több funkcióra lenne szükséged, akkor prémium verzió váltására is van lehetőség.

Eseménynaptár: The events calendar/Events Manager

Rendszeres programokkal készülsz? Vagy bemutatód /fellépésed lesz? Akkor az eseménynaptárak a segítségedre lesznek! Így az érdeklődőkkel, követőkkel is megoszthasd az éves programjaidat. Külön eseményeket hozhatsz létre, térképes integrációval, kereső funkcióval. Az eseményeket hozzáadhatják Google naptárhoz is az érdeklődők.

Élő chat WordPress weboldalra: Tawk.to / Zendesk/ Pure Chat

Az élő chat bővítmények segítségével azonnal megválaszolhatod a látogatók által feltett kérdések. Ha weboldaladra szeretnél élő chatet, akkor ezekkel megvalósíthatod. Könnyedén telepítheted és beállíthatod őket, mindegyik rendelkezik mobil applikációval is, így akár telefonról is megválaszolhatod a kérdéseket, ha éppen úton vagy.

A felület és a weboldalon megjelenő chat ablak megjelenése egyaránt testreszabható, és még különféle statisztikákat kapsz a látogatókról (melyik oldalakat nézték meg, mennyi ideje vannak az oldalon- de még a korábbi beszélgetéseket is visszaolvashatod).

WordPress bővítmények - élő chat

Közösségi média megosztás: Easy social sharing/ Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons/Sassy Social Share

Ezeknek a bővítményeknek a segítségével látogatóid/olvasóid különböző közösségi média platformokon tudják megosztani cikkeidet, blogbejegyzéseidet, tartalmaidat. Könnyen beállíthatók és kezelhetők, a legismertebb közösségi média platformokat megtudja jeleníteni (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, stb.)

WordPress weboldal optimalizáció : Autoptimize / WP Optimize

Weboldalunk teljesítményét, oldalsebességét nemcsak a képek optimalizálásával segíthetjük. Ezekkel a bővítményekkel többek között adatbázisunk tisztítását, fájlok tömörítését is elvégezhetjük, így javíthatjuk az eredményeinket.

A weboldalunk optimalizálásához a két legnépszerűbb, ingyenes bővítmény az Autoptimize és a WP Optimize – használd őket bátran.

Bankkártyás fizetés: Barion /Simple Pay

Ha webáruházadhoz keresel online bankkártyás fizetési lehetőséget, akkor a Barion vagy a Simple Pay lehet a megfelelő választás. A Barion teljes mértékben ingyenesen használható (csatlakozási díj és havi díj sincsen), míg a Simple Pay csatlakozási díj ellenében vehető igénybe (kb. 35-50.000 Ft), de havi díja ennek sincsen.

Mind a kettő bizonyos százalékú jutalékkal dolgozik.  A Simple Pay így kakukktojásnak számít a listánkban az egyszeri csatlakozási díjjal, azonban nagyon népszerű és jól is működik.

Időpontfoglaló rendszer: Amelia/ Booking Calendar/ WP Booking System

Ha szeretnéd, hogy a weboldalon időpontot is lehessen foglalni (például személyi edzésre, fotózásra, vagy szálláshely kapcsán), akkor ezekkel a bővítményekkel könnyedén kivitelezheted.

Testreszabhatod a foglalási felületet, email értesítéseket állíthatsz be új foglaláskor, elutasíthatod vagy elfogadhatod az adott foglalást és még sok más beállítás, funkció érhető el az ingyenes verziókban.

WordPress bővítmények - időpontfoglalás

WordPress bővítmények – összefoglalás

Ebben a részben is sok WordPress bővítményt vettünk sorra, amiket érdemes kipróbálnod, ha éppen ilyen funkciókat keresel.

Ezt a listát szinte a végtelenségig lehetne bővíteni, mert közel 55.000 bővítmény áll a rendelkezésünkre, és számos extra funkciót adhatunk a weboldalunkhoz, az igényeknek megfelelően. Így minden helyzetre találunk valamilyen megoldást/alternatívát – a legtöbb esetben ingyenesen is.

Érdemes tesztelni több verziót is, és így megtalálni a legmegfelelőbb bővítményt, mert elképzelhető, hogy találunk könnyebben kezelhető, vagy kevesebb erőforrást igénylő megoldást.

Telepítés előtt mindig ellenőrizzük a legfontosabb információkat (hányan telepítették, milyen visszajelzések érkeztek, ki készítette, mikor jött legutoljára frissítés, kompatibilis-e a jelenlegi WordPress verziónkkal, mit tartalmaz a leírás) és azok függvényében mérlegeljük, hogy letöltjük-e az adott bővítményt vagy sem. Ezekről az 1. részben bővebben is írtam.

És, ami a legfontosabb készítsünk biztonsági mentést, még a telepítés előtt, így ha valami gond adódna, akkor is helyre állíthatjuk a weboldalunkat.

Van olyan bővítmény, amivel kiegészítenéd a listát? Te miket használsz még? Oszd meg hozzászólásban és bővítsük tovább a listát. ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük