Skip to content
Marketing eszközök

A legnépszerűbb marketing eszközök listája – használd őket

Az internetet használók száma évről-évre emelkedik és a világháló egyre nagyobb szerepet tölt be a mindennapjainkban. Például tudtad, hogy 2022 elejére a világ internet-felhasználóinak száma elérte a 4,95 milliárdot?

Már szinte nincs olyan ügymenet, folyamat, amit ne lehetne az internet segítségével megoldani (bevásárlás, ügyintézés, álláskeresés, online marketing eszközök használata stb.). És már az is a természetes folyamat része lett (és erről szintén vannak statisztikák), hogy ha valamire szükségünk van, vagy bővebben tájékozódnánk egy-egy témakörrel kapcsolatban, akkor az internetet hívjuk segítségül és ott keressük a megoldást.

Az internet térhódításával a lehetőségek is bővülnek, így mindenki igyekszik kihasználni a benne rejlő lehetőségeket és ez igaz a vállalkozásokra is, ugyanis a legnépszerűbb marketing eszközök az internethez kötődnek. De mik is ezek pontosan? Lentebb kiderül!

A legnépszerűbb marketing eszközök listája:

A Marketing Commando csapata minden évben elkészíti a legnépszerűbb marketing eszközök tízes listáját a kkv-k körében.  2021-ben a sorrend az alábbiak szerint alakult:

A fenti listából látszik, hogy 10-ből 8 esetben az online eszközök kerültek előtérbe, és a Facebook után a második legnépszerűbb marketing eszköz a saját honlap (ami még erősödött is, valószínűleg a koronavírus hatására).

Marketing eszközök esetében érdemes többet is alkalmazni a fenti lista tételeiből és nem csak egyre fókuszálni, attól függeni. Szakemberek is azt javasolják, hogy a vállalkozás marketingje több lábon álljon. Amennyiben például valami fennakadás történne az egyik eszközzel, akkor legyen ’B’ opció, ami továbbra is támogatja a vállalkozásodat, segít a bevétel szerzésben.

Kíváncsi vagy arra, hogy miért olyan népszerű marketing eszköz a saját weboldal? Az alábbiakban összegyűjtöttem több olyan előnyt is, ami miatt érdemes elgondolkozni, hogy saját weboldaladat a marketing szolgálatába állítsd! Ha pedig még nincs oldalad, akkor ezek miatt biztosan érdemes létre hozni egyet!

Saját weboldal előnyei:

 • Éves szinten nézve, sokkal költséghatékonyabb, mint ha hagyományos hirdetéseket alkalmaznál (például off-line médiában elhelyezett reklámok, hirdetések).
 • 0-24 üzemel (ellentétben mondjuk 1-1 rádió, televízió hirdetéssel) és „dolgozik” Neked.  Segít az ügyfélszerzésben, eladásban, valamint az információ szolgáltatásban.
 • A weboldalon számos információ elhelyezhető (míg egy szórólapon, plakáton korlátozottan tudsz információt elhelyezni), azok tartalma, megjelenése könnyedén és gyorsan változtatható. Ezzel is naprakész információkat szolgáltathatsz az ügyfeleidnek.
 • A weboldal további üzemeltetését, tartalmak, képek feltöltését akár Te magad is elvégezheted a későbbiekben, például egy betanítás alkalmával.
 • Segíthet a presztízs növelésben, a bizalom építésében és a megbízhatóság növelésében is.
 • Könnyedén bővíthető és kiegészíthető plusz funkciókkal (például blog, vagy webshop). A lehetőségek korlátlanok, így mindig a felhasználói igényekhez tudod szabni.
 • Marketing eszközként is használhatod. Egy igényes, minőségi weboldallal felveheted a versenyt a konkurenciával.
 • Nem kell aggódnod, hogy valahova nem „ér el” a szolgáltatásod, hiszen egy weboldalnak nincsenek földrajzi korlátai. Belföldön és külföldön is szerezhetsz potenciális ügyfeleket.
 • A számítógéppel közvetlenebb viszonyt alakítanak ki a felhasználók. Ezáltal pozitívabb hatást és aktívabb befolyást hozhat létre.
 • Különböző statisztikai eszközök segítségével könnyedén mérheted a weboldal látogatottságát, forgalmát, így a hatásossága is mérhetővé válik Számodra.
 • Bizonyos folyamatokat automatizálhatsz (megrendelés, fizetés, automata válasz üzenetek stb.), így Neked már csak a végeredménnyel kell foglalkoznod.
 • Könnyedén megismerhetnek a látogatók Téged, a vállalkozásodat, és a munkádat, így pozitív hatást válthatsz ki a weboldaladdal, ami a virtuális névjegyed is egyben.
Marketing eszközök listája

A fentieket összegezve elmondható (és ez látszik a kimutatásból is), hogy a világhálón való megjelenés ma már elengedhetetlen a vállalkozások számára. Gyorsan megtérülő befektetés, ami a későbbiekben pénzt és időt takarít meg Neked. Mindemellett nagyobb tömegekhez érhetsz el, növelheted az ismeretségedet, és a bevételedet.

Ha vállalkozásodnak még nincs honlapja és eddig csak szemeztél a lehetőséggel, akkor itt a remek alkalom, hogy kialakíts egyet és támogasd vele a vállalkozásodat! Ne halogasd tovább, érj el többekhez!

Mindezek után érdekel hogyan zajlik a weboldal készítés? Mik a munkafolyamatok? Akkor olvasd el itt, ha pedig többet szeretnél tudni, vagy kérdeznél, írj egy üzenetet és válaszolok! ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük