Skip to content
Google Cégem új funkció - közösségi média oldalak hozzáadása

Google Cégem új funkció – közösségi média oldalak hozzáadása

Nyár végén érkezett egy fontos újítás a Google Cégem szolgáltatáshoz, amit már te magad is könnyedén beállíthatsz a profilodon.  Az új funkció lehetővé teszi, hogy hozzáadd a különböző közösségi média oldalaid linkjét a Google Cégem profilodhoz és azok megjelennek majd a találatok során a profilhoz tartozó többi információval együtt.

A Google Cégem profil előnyeiről, létrehozásáról és az alap funkciókról ebben a bejegyzésben írtam bővebben – így, ha te még nem rendelkezel ilyen profillal, akkor ennek a leírásnak a segítségével máris elkezdheted a folyamatot.

Most pedig nézzük meg, hogyan tudod hozzáadni profilodhoz a közösségi média oldalaidat, csupán néhány perc alatt.

Közösségi média oldalak hozzáadása asztali gépen

Első lépésként nyisd meg a Google keresőt és lépj be abba a Google Cégem profilba, amit szerkeszteni szeretnél. Majd keress rá a profilod nevére, ezt követően a bal oldali részen megjelenő felsorolásból válaszd ki a „Profil szerkesztése” pontot.

Google Cégem új funkció

A megjelenő részen görgess le egészen a „Közösségi profilok” részig. Ha először csinálod ezt a beállítást láthatsz is majd egy külön feliratot, hogy ez egy új funkció.

Google Cégem új funkció - közösségi média oldalak hozzáadása

Kattints a „Hozzáadás” részre, majd válaszd ki azt a közösségi profilt, amihez szeretnéd beállítani az elérhetőségedet.

Google Cégem új funkció - közösségi média oldalak hozzáadása

Ha végeztél az összes beállítással, kattints a „Mentés” gombra és már készen is vagy.

Közösségi média oldalak hozzáadása okostelefonon

A fenti beállításokat elvégezheted az okostelefonod segítségével is – ebben az esetben az útvonal kicsit más lesz, de semmivel sem tart tovább, mintha asztali gépen tennéd ezt meg. Nézzük is meg a lépéseket ebben az esetben is.

Nyisd meg a Google Térkép applikációt – fontos, hogy itt is lépj be abba a Google profilba, amivel a Google Cégemet szerkeszteni tudod. Ha megnyitottad a Google Térkép appot kattints a jobb alsó sarokban megjelenő „Vállalkozás” részre.

Ha mindent jól csináltál ezt fogod majd látni:

Google Cégem új funkció - közösségi média oldalak hozzáadása

Ezen a részen válaszd ki a sorból (balról az első) a „Profil szerkesztése” pontot. Innentől pedig már ugyanaz a kép fogad, mint az asztali gép esetében. Görgess le itt is a „Közösségi profilok” részhez, majd kattints a „Hozzáadás”-ra és már el is kezdheted beállítani a különböző elérhetőségeidet.

Melyik közösségi média oldalakat tudod hozzáadni a Google Cégem profilodhoz?

Jelenleg az alábbi közösségi média oldalakhoz tartozó elérhetőségeket tudod beállítani a profilodhoz. Fontos, hogy mindegyikből csak egyet enged hozzáadni.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • TikTok
  • X, amit jelenleg itt még Twitter néven találsz meg
  • YouTube

Miért lehet előnyös számodra az új funkció?

Az új funkció lehetővé teszi, hogy a Google Cégem profilodban megjelenjen az összes olyan közösségi média felületed, amin jelen vagy. Ezáltal a vállalkozásodhoz kapcsolódó minden információ egy helyen szerepel. Kvázi egy teljes képet/összefoglalást nyújtva az érdeklődőknek.

Mindemellett a Google keresések során, a profilodban megjelenő közösségi média felületeket könnyedén megtekinthetik az érdeklődők. Nem szükséges külön rákeresniük vállalkozásodra például a Facebookon, hogy megtekintsék tartalmaidat. Egyszerűen csak rákattintanak az itt megjelenő elérhetőségedre.

Plusz egy érv még a beállítás mellett, hogy segítségével még forgalmat is terelhetsz a közösségi média oldalaidra, ráadásul INGYEN.

Összefoglalás

Ne aggódj, ha a Google keresés során nálad nem jelennek meg a közösségi média profilok az információk sorában. Ugyanis az új funkció jelenleg még csak az angol nyelvű Google keresések során jelenik meg a Google Cégem profilnál, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan már a magyar nyelvű találati oldalakon is megjelenik majd.

Google Cégem új funkció - közösségi média oldalak hozzáadása

Mindenesetre már most beállíthatod, így egyrészt nem fogod elfelejteni a későbbiekben, másrészt pedig időt nyersz vele, ha már most megteszed.

Ha pedig még nincs Google Cégem profilod, akkor vágj bele most és végezd el a szükséged beállításokat, hogy élvezhesd az előnyeit!

Kíváncsi vagy a Webtervezde háza táján zajló eseményekre, mindennapokra, éppen aktuális munkáimra? Akkor kövess Facebookon és Instagramon is!

A Webtervezde szolgáltatásairól bővebben itt találsz információt, további hasznos tartalmakért pedig látogass el ide.

Ha pedig úgy határozol bizalmat szavazol nekem, hogy közösen dolgozhassunk, úgy írj egy üzenetet az info@webtervezde.hu címre és beszéljünk a terveidről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük